Stimaţi colegi formatori,vă invit ca în cadrul acestei reviste să vă manifestaţi profesionalismul şi să împărtăşiţi din experienţa domniilor voastre şi altor colegi mai tineri în ale meseriei.
PARTENERIATUL PENTRU CALITATE ŞI CONCURENŢA CORECTĂ
În această săptămână a avut loc la Galaţi prima întâlnire între două şcoli unde s-au pus bazele unui parteneriat pentru calitate şi concurenţa corectă.
Este prima întâlnire de acest gen care are ca scop întărirea poziţiei şcolilor de şoferi mici şi mijlocii şi de ridicare a standardelor de calitate.
Elementul esenţial al discuţiilor a fost constituit din faptul că cei prezenţi nu îşi doresc eliminarea concurenţei ci găsirea de metode prin care să se îmbunătăţească calitatea procesului educaţional,metode de eficientizare a activităţii şcolilor de şoferi,metode de reducere a actului birocratic în favoarea şi beneficiul exclusiv al procesului de învăţământ.
S-au lăsat la o parte prejudecăţile şi orgoliile personale,s-au uitat vechile anemozităţi şi s-a trecut la dialog.
Invităm şcolile de şoferi care cred că se regăsesc în acest parteneriat să colaboreze pentru câştigul şi bunăstarea comună.
E LOC SUB SOARE PENTRU TOATĂ LUMEA !

De ce barbatii cu BMW-uri au succes la femei???
E foarte simplu, ele citesc: BE MY WIFE!!!!
 

Titlul paginii web

 
 

TARANII SI MASINILE LOR

TARANII SI MASINILE LOR
Din ciclul “m-a facut mama taran, si acum am si volan” va prezint o intamplare intamplatoare petrecuta azi dimineata in intersectia Podul de Fier din Iasi. Intrucat drumurile Iasului sunt ca vai de ele iar eu sunt un sofer caruia inca ii mai pasa de masina lui, incerc sa evit zonele pline de cratere chiar daca asta ma face sa ocolesc sau sa ajung in intersectii aglomerate.

Imi asum riscurile mentionate mai sus si pornesc pe bulevardul Tudor Vladimirescu catre Podul de Fier cu gand sa ajung in zona Targu Cucu si apoi via Independetei catre Copou unde prestez in fiecare zi. Ma apropii de intersectia amintita si bineinteles ma asez cuminte la semafor. In fata mea sunt 2 masini asa ca pot sa admir blocajul din intersectie in toata spledoarea lui. Se face verde insa nu ne putem misca pentru ca cei intrati deja in intersectie din dreapta nu se misca nici ei. Stam.

Se face din nou rosu. Mai stam o tura, ca la “nu te supara frate”. Se face din nou verde, intersectia pare mai libera si ma aventurez dupa un Logan break cu gandul sa fac stanga insa surpriza. Cocalarul din dreapta se baga si el in intersectie desi este rosu pentru el si culmea apare pe banda in fata mea lasandu-ma fix in mijlocul intersectiei inainte sa pot vira stanga. Normal ca se face iar rosu, si verde pentru ceilalti. Eu sunt in intersectie.

Lumea imi face flash-uri, ma injura, se agita insa eu n-am ce sa fac. Ma uit la cocalarul care sta bine merci in fata mea in masina si ii arat obrazul iar el ma intreaba din gesturi care-i faza. Dau geamul jos, ii spun ca a trecut pe rosu si a blocat intersectia iar el ridica geamul si baga capul intre urechi. Si uite asa imi iau vreo 30 kg de carne in frigider in intersectie din cauza lui. Se face verde pentru noi, dar intersectia este blocata de sus si tot nu putem trece. Intr-un final se misca treaba si plecam.

Urcam incet spre Tg Cucu si desi drumul e curatat si doar putin umed, cocalarul se opinteste serios in masina lui scumpa dar fara cauciucuri de iarna. Il depasesc prin dreapta si imi vad de drum cu un gest de lehamite. Ajung la munca cu 10 minute intarziere si la prima pauza ma apuc de scris pe blog. Ma gandesc daca sa dau numarul si marca masinii cocalarului dar ajung la concluzia ca el e doar o picatura in oceanul nesimtirii din trafic si ma las pagubas.

Inchei cu acelasi gust amar pe care il am in fiecare zi dupa ce ma aventurez in traficul romanesc. N-oi fi eu cel mai corect sofer insa daca e un lucru pe care l-am invatat in decursul anilor de cand conduc autoturisme, este ca daca blochezi intersectia nu ai decat de pierdut. Probabil vor fi altii care iti vor urma exemplul si nimeni nu va mai trece. Din pacate regula asta nu e in nicio carte despre soferie. Tine de bun simt iar la noi asta e o chestie mai greu de gasit decat piatra filosofala.


ANONIM
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one