Stimaţi colegi formatori,vă invit ca în cadrul acestei reviste să vă manifestaţi profesionalismul şi să împărtăşiţi din experienţa domniilor voastre şi altor colegi mai tineri în ale meseriei.
PARTENERIATUL PENTRU CALITATE ŞI CONCURENŢA CORECTĂ
În această săptămână a avut loc la Galaţi prima întâlnire între două şcoli unde s-au pus bazele unui parteneriat pentru calitate şi concurenţa corectă.
Este prima întâlnire de acest gen care are ca scop întărirea poziţiei şcolilor de şoferi mici şi mijlocii şi de ridicare a standardelor de calitate.
Elementul esenţial al discuţiilor a fost constituit din faptul că cei prezenţi nu îşi doresc eliminarea concurenţei ci găsirea de metode prin care să se îmbunătăţească calitatea procesului educaţional,metode de eficientizare a activităţii şcolilor de şoferi,metode de reducere a actului birocratic în favoarea şi beneficiul exclusiv al procesului de învăţământ.
S-au lăsat la o parte prejudecăţile şi orgoliile personale,s-au uitat vechile anemozităţi şi s-a trecut la dialog.
Invităm şcolile de şoferi care cred că se regăsesc în acest parteneriat să colaboreze pentru câştigul şi bunăstarea comună.
E LOC SUB SOARE PENTRU TOATĂ LUMEA !

De ce barbatii cu BMW-uri au succes la femei???
E foarte simplu, ele citesc: BE MY WIFE!!!!
 

Titlul paginii web

 
 

PERMISUL VERSUS CUNOŞTINŢELE ŞI ÎNDEMÂNAREA

PERMISUL VERSUS CUNOŞTINTELE ŞI ÎNDEMÂNAREA


Frecvent sunt întrebat de catre unii tineri despre preţul şcolii de şoferi, condiţii necesare, facilitaţi de plată.... si alte mici asfel de amănunte. Lucruri absolut normale.
Cu foarte puţine excepţii, una dintre primele întrebări care îmi sunt puse, este: Cât este şpaga pentru a lua permisul?
Ştiu că nu trăim în RAI, nu avem numai îngerasi printre noi, dar o astfel de abordare mi se pare cel puţin inconştientă, venind din partea unui om matur şi responsabil!
Nu pretind ca sunt omul perfect, că nu am greşit niciodată, sau că nu aş dori să câştig mai mult decât în prezent, pentru un trai mai uman. Dar trebuie să SUBLINIEZ: Activitatea de conducător auto implică RISCURI MAJORE în ceea ce priveşte VIAŢA NOASTRĂ şi a celor cu care ne întâlnim în trafic, fie ei conducători auto, pietoni, copii........ motiv pentru care rămân uimit de inconştienţa acestor oameni: Vor să se sinucidă şi să mai ia şi cîţiva nevinovaţi cu ei, sau să ştie să conducă autoturismul, Legislaţia Rutieră şi modul de aplicare în practică?
Trebuie să conştientizăm cu toţii că scopul şcolii de şoferi este DEPRINDEREA CUNOŞTINŢELOR TEORETICE ŞI PRACTICE PENTRU A PUTEA CIRCULA ÎN SIGURANŢA PE DRUMURILE PUBLICE, (în condiţiile în care circulaţia rutieră la acest moment a devenit un infern în toate localitaţile urbane), Permisul de Conducere fiind doar documentul care atestă pregătirea noastră pentru această activitate.
Stimaţi viitori cursanţi ai şcolii de şoferi, vă pot spune din practica de zi cu zi că acest examen este şi trebuie privit în continuare ca UN TEST DE RESPONSABILITATE!
Vă rog mult să abordaţi pregătirea pentru acest examen cu maximă seriozitate! Dacă la o şcoală oarecare puteţi promova cu nota 5, (50% din cunostinţele ce trebuiau însuşite), aici picaţi cu brio învăţând de nota 9! Faceţi un calcul simplu: 26 întrebări a câte 3 răspunsuri posibile=78 ; Greşiţi una din 78 (puţin peste 1%) şi deja aţi fost penalizaţi cu una din 26, adică de trei ori mai mult!
Continuaţi raţionamentul şi veţi constata că nota 9 (90% din cunoştinţe!!!) nu vă este suficientă pentru a promova examenul!
Veţi gândi probabil că se exagerează: Nu aveţi dreptate ; viaţa este mult prea preţioasă şi merită efortul!
Concluzia ce ar trebui trasă de toţi viitorii cursanţi ai şcolii de şoferi este că :

SCOPUL ŞCOLII ESTE DOBÂNDIREA DE CUNOŞTINŢE TEORETICE SI PRACTICE, PERMISUL FIIND DOAR DOCUMENTUL LEGAL CE ATESTĂ ATESTĂ CALITATEA DE CONDUCĂTOR AUTO !


Instructor STERIAN GHEORGHE
şcoala de şoferi EURO STYLE-PILOT GALAŢI
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one